3.1.2010

Melkein ensimmäinen päivä

Ensimmäinen virallinen päivä syömisten seuraamisessa koittaa huomenna. Tämän päivän olen käyttänyt kokolailla täysin uusien mielenkiintoisten blogien läpilukemiseen (kun ne on luettava läpi ihan kokonaan, ei muutamat viimeiset päivitykset riitä antamaan sitä kokonaiskuvaa), Kiloklubiin tutustumiseen, ja mielenkiintoisten linkkien seuraamiseen. Sivupalkki alkaa toivottavasti jo huomenna täyttyä niin mielenkiintoisesta lukemisesta, kuin niistä ei-niin-mieltäylentävistä mittataulukoista.

Punnituksen aion yrittää pitää vain kerran viikossa tapahtuvana. Punnituspäiväksi perjantai. Tänään palattiin pitkältä joululomareissulta kotiin, Ikean surkean vaa'an luo. Oma kunnollinen digitaalivaaka jäi edelleen pohjoisen kotiin, kun jostain syystä olen sen sinne jonkun muuton yhteydessä mennyt antamaan. Täytyy ensi reissulla varata laukusta sen verran tilaa, että sen saa mukaan. Kun ei tuolla heilurivaa'alla saa tarkkaa tilannetta millään. Nyt mennään siis tasa- ja puolikiloissa. Ensialkuun saa luvan kelvata. Tämänhetkinen paino (Poikkeuksellisesti näin sunnuntaina, kun perjantaita ei tällä viikolla ollut. Oli vain lomapäiviä lomapäivien perään.) on 77,5 kg. Joulun löhöilystä ja syömisestä paino noussut 1,5 kg. Ei kamalan paha, vaikkakin liikaa. Pituutta tällä neidillä löytyy 166 cm. Painoindeksi siis lähtöhetkellä 28,1 - lievä lihavuus. Aluksi tavoitteeksi laitetaan pääsy sinne 70 kiloon saakka. En nimittäin muista koskaan painaneeni niin vähää (vähän taitaa olla melko suhteellinen käsite ;)), eikä tarkoitus ole nytkään mitään supertiukkaa neitiä saada aikaan.

Myös mittanauha Painonvarija-ajalta on mennyt hukkumaan jonnekin. Se on hankittava ensitilassa. Mittaukset varmaan ainakin aluksi kaksi kertaa kuukaudessa. Jatkossa jos siirryttäis sinne kerran kuussa tapahtuvaan mittanauhan esiintymiseen.

Jatkan matkaani blogiviidakkossa.

3 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Tosi hyvä tavoite. Paljon olen lukenut laihdutuksesta(kin) ja tahtoo nykyisin olla, erityisesti nuorilla tytöillä/aikuisilla, aivan uskomattomia laihdutustavotteita. Monesti ovat täysin normaalipainoisia ja -mittaisia, mutta kokevat kaiken median esittämän kauneusihanteen keskellä itsensä lihaviksi.

Sanon tosi laihoja ehkä vähän rumasti tikkuihmisiksi, mutta valitettavasti monella naisella on nykyisin virheellinen käsitys siitä mikä on kaunista. Olen melkeinpä varma myös siitä, että miehistäkin lähes kaikki pitävät naisellisia muotoja ja pientä pyöreyttä enemmän arvossa kuin langanlaihoja vartaloita.

Tsemppiä painonpudotuksellesi! Hitaasti hyvä tulee ja varmaan täältä blogistakin saat kannustusta saavuttaa tavoitteesi :)

Eija - Vade Satana! kirjoitti...

Hauskaa loppiaista ja onnea projektiin. Lieväänkin lihavuuteen on tosi fiksua "tarttua", koska myöhemmin se on vaikeampaa. Hyvää vaakaa suosittelen, tarkat mittaustulokset samaan aikaan säännöllisesti mitattuina motivoivat tosi paljon. Kissalle terkkuja ja palataan vaa'alle! :)

MENJA kirjoitti...

Marika - totta, on hurjaa seurata (Tai no, minun kohdalla seuraaminen tarkoittaa nyt sitä, että kävin muutamaa blogia lukemassa, joissa nuorilla tytöillä menee ihan hurjiksi nuo laihduttamistavoitteet. Kamalaa luettavaa. Pakko oli lopettaa lukemiset alkuunsa, ei sieltä minkäänlaista hyvää mieltä löytynyt.) miten niin monilla tuntuu olevan se langanlaihuus ainoa päämäärä, eikä sinne todellakaan olla menossa terveellisin keinoin.

Blogitsempit auttaa ihan varmasti, siitä vertaistuesta tämä kaikki lähtee :)

Subbarille kiitos myös kommentoinnista! Piristää kummasti :) Kisua on rapsuteltu sinunkin puolesta, uusi vaaka hankintalistalla, ja vaa'alle on palattava. Vähintään kerran viikossa. No turning back! ;)