30.1.2010

27

Perjantain punnitus viimein tehty ihan kunnollisella vaa'alla. Enää ei tarvitse painon pudota puolta kiloa, että itse siitä tietäisin. Tällä kerralla tulos oli 75,4 kg. Ei hassumpaa! Vertasin painoa Ikean vaa'an saman hetken tulokseen - heilurivaaka kertoi tulokseksi aikalailla sen 75 ja 76 kilon välimaaston, eli samoilla linjoilla vaa'at liikkuvat. Paino pudonnut viikossa 600 g. Huolimatta edellispäivän syömisillasta.

 

Torstaina, eli punnituksen edellisiltana, vietettiin siis työpaikan virallisia avajaisia. Päätin, että syön, mitä tarjolla on. (Yllätyksellistä. Palaan asiaan seuraavassa kappaleessa.) Liikkeelle lähdettiin kuohuviinilasillisella, jota täytettiin pariin otteeseen illan aikana. Ruokapuolella kana-couscous-salaattia. Jälkiruuaksi laskiaispulla. Joten ei keveintä mahdollisinta, eikä varmasti laihduttajan ruokavalioon sopivaa. Kalorien hyökkäys!

Olen kuitenkin päättänyt, etten edes yritä ilman herkkuja selvitä. On useita päiviä, kun nappaan suuhuni karkin tai kaksi. Päiviä, jolloin syön myös rasvaisempaa ruokaa. Ja joka kerran ihan hyvällä omatunnolla. En ole varma, onko tämä oikeasti fiksua. Mutta siitä olen varma, että totaalikieltäytyminen herkuista ei tälle tytölle toimisi. Koska en ikimaailmassa voisi semmoista elämää elää loppuelämääni. Ja sitten kun repsahtaisin, olisikin edessä kilojen palaaminen. Olenkin siis päättänyt, että tässä ollaan menossa kohti elämäntaparemonttia. Ei laihdutusta laihdutuksen nimissä. Painonvartija-aikana pudotin muistaakseni kahdeksisen kiloa. Silloin laskin tarkkaan, mittailin ja punnitsin. Ja mitä kävi, kun pisteiden lasku alkoi kyllästyttää? Pysyinko mitoissa, joihin olin päässyt? En. Pikkuhiljaa paino alkoi nousta takaisin ylöspäin. Onneksi kuitenkin vain muutaman kilon. Punnituksien perusteella paino on parin vuoden aikana noussut nelisen kiloa. Ei hassumpaa, nyt kun asiaa miettimään. Luku olisi nimittäin voinut olla ainakin kaksinkertainen. Helposti! Nyt härkää sarvista ennen totaalirepsahdusta, ja paino pikkuhiljaa alaspäin.

Tämän hetkinen tavoite on 70 kg. Kauhistuttaa jo valmiiksi, miten sinne asti pääsen. Voi olla, että joudun jossain vaiheessa ihan laihuttamalla laihduttamaan, ja jättämään ne herkut muille. Mutta tällä hetkellä näillä mennään, ja toivotaan, että tämä hidas tahti jatkuu edelleen. Sopisi paremmin kuin hyvin!

Ei kommentteja: