1.1.2010

Näillä lähdetään liikkeelle

Pian se on aloitettava.

Ajatuksissa oli Painonvartijat ja ryhmissä punnittavana sekä vertaistukeutumassa käyminen. Ei ehkä kuitenkaan oma juttu juuri tähän hetkeen. Ehkä kaksi vuotta sitten tilasin Painonvartijoiden starttipaketin kotiin, joten ohjeistukset löytyvät kotoa. Niihinkin varmasti tukeudutaan ainakin ruokaohjeiden ja Painonvartijat-lehden osalta. Pari vuotta sitten painoa sainkin pudotettua pistelaskulla sellaisen sopivan verran. Varsin toimiva systeemi kyllä.

Kuntokeskusjäsenyys on kuukausittaisessa maksussa. Keskus vajaan viiden minuutin kävelymatkan päässä kotoa. Jumpalla käynti on ehdottomasti energiaa antavaa, kaikin puolin positiivista tunnetta tuovaa hommaa. Mutta kun se lähteminen. Mikä siitä tekee niin vaikeaa?

Herkulliset ruuat voivat olla myös kevyitä. Mutta kuka niitä tekee? Paljon helpommalla (ja myös halvemmalla) pääsee, kun tekee jotain yksinkertaista ja samalla kurjan rasvaista. Terveellisemmän ruokavalion avulla koitetaan taltuttaa myös jatkuvalla syötöllä vaivaavaa flunssaa. Jos se terveellinen ruokavalio totta tosiaan auttaisi myös siihen, tärkeään asiaan. Mutta tiedättekös, karkki on aivan liian hyvää. Herkkupäivä on siis päättämällä päätettävä, ei päivittäistä "jotain pientä". Ilman en tahdo olla. Jos kieltää itseltään jotain totaalisesti, kontrolli pettää. Mikä ei voi missään tilanteessa olla kovin hyvä asia.

Sovitaan, että tämä aloitus ei ole "kunhan koitetaan"-aloitus, vaan nyt ollaan ihan tosissaan hommassa mukana. Siihen saakka, että se fyysinen hyvä olo on jokapäiväistä, luonnostaan tulevaa, elämäntapa. Blogin otsikkoa lähdetään siis muokkaamaan uuteen suuntaan, ja kontrolli löytyy kuin löytyykin jostain!

(Viralliset punnitsemiset ja tavoitteet lukemineen asetetaan kunhan kotiin päästään. Ajattelisin kuitenkin, että suurinpiirtein kymmenisen kiloa on ihan ensitavoite. Langanlaihaksi ei ole tarkoitus edes yrittää. Kun vain saisi sellaisen olon, että vaatteet on mukava laittaa päälle, eikä makkaroita löydy jokaisesta kulmasta.)

5 kommenttia:

MissM kirjoitti...

Painonvartioiden systeemi on kyllä tehokas,itsekkin sillä tiputtelin huimasti.
Tosin painon alhaalla pitämiseen se ei auttanut :D.
Itsellä vähän sama tavoite että ei luuksi ja nahaksi vaan että vaatteet mahtuu päälle.
Kiva tietää että on muitakin saman laisen laihistelumetodin omaavia kirjoittelemassa.
Odottelen innolla lisää ajatuksiasi ja zemiä :)

MENJA kirjoitti...

Nenalle toinenkin kiitos blogin kommenttilaatikon käyttöönotosta, olipas mukava yllätys! :)

Lisäajatuksia tulee, ja niitä odotetaan myös sieltä sinun suunnasta. Se vertaistuki, kaivattu ja tarvittava kannustin, ehdottomasti yksi tärkeimmistä asioista onnistumisen taustalla :)

MissM kirjoitti...

Pistän tän tän viä sullekkin tänne...
Empä itsekkään löytänyt omaa blogiani otsikolla blogilistalta mutta kun pistää hakusanaksi laihdutus tai laihduttaminen ja aakkosjärjestyksen kautta hakee niin silloin löytyy.Koitan saada tuon ongelman ratkaistua mikäli vaan osaan,tekniikan ihmelapsi kun olen voi olla ettei onnistu :D

Marika kirjoitti...

Tsemppiä laihdutukselle! Ajoittaisesta syömishäiriöstä kärsin itse (ahmiminen) ja sen olen itsekin huomannut, ettei totaali-kieltäytyminen muuta kuin pahenna niitä himoja ja repsahduksia. Toisilla taas toimii sekin, että kerrasta kaikki herkut pois, mutta suurimmalla osalla varmaan se kohtuus on paras ratkaisu. Mutta se itsehillintä.. sitä kun jostain aina saisi :)

Olen joskus 15v. sitten käynyt painonvartijoissakin ja tilannut koti-paketinkin joskus 10v. sitten. Nyt... painoindeksi häilyy normaalin ylärajoilla ja olen päättänyt olla sen pahemmin hötkyilemättä painoni kanssa. Yritän syödä kohtuullisen terveellisesti, mutta joskus tietysti herkutellenkin :D

MENJA kirjoitti...

Marika - mulla on mennyt jotenkin näihin kommentteihin vastailu ihan ohi, vaikka ne jos mitkä on tämän koko blogitouhun suola! Joten tehdään nyt parannus, jokaiseen kohtaan erikseen :)

Painon kanssa hötkyileminen ei varmasti oo mikään paras ratkaisu, jos etsitään pitkäkestoisia muutoksia elämäntapoihin. Painonvartijoiden avulla se olisi ehkä ollut jotenki selkeämpää ja sitä kautta mahdollisesti yksinkertaisempaa - elämäntaparemontti. Mutta se pisteidenlasku.. Alkuun niin uskomattoman puuduttavaa!