5.1.2010

Kaksi

Kirjoitusten otsikoissa käytetään suurta mielikuvitusta nimeämällä ne painonhallintapäivien mukaisesti. Pysyypäs helpommin kärryillä, miten kauan tätä on jatkettu.

Toistaiseksi tuntuu oikein hyvältä. Ei valittamista. Toisaalta - en kyllä usko kovin monen vielä tässä vaiheessa päätöksentekoa olevan kovinkaan kyllästynyt puuhasteluunsa. Päätän silti sanoa itseäni reippaaksi, ja olla oikein ylpeä siitä, että alkuun on päästy ;) Päätin myös olla ylpeä siitä, että vaikka vielä sunnuntaina oli tarkoitus herkutella kaiken maailman karkkeja ja hampurilaisia, niin jätin väliin. Joulun hurjat herkuttelut ilmeisesti sitten kuitenkin oli tehneet tehtävänsä, ja jossain kohdassa se stoppi tulee tällekin navalle.

Kiloklubiin olen ahkerasti merkkaillut syömisiä ja liikuntoja. Kaikenmaailman taulukot on ihan älyttömän kivoja, joten tämä menee siltä osin kuin leikkiä vain. Voittaa yksinkertaisuudessaan tämän hetkisen kokemuksen perusteella Painonvartijoiden pisteidenlasku-systeemin.

Toistaiseksi ei yhtään päivää (kaksi plus sunnuntain muka-herkku-päivä) ole ollut pelkästään vihreän puolella. Tästä syytän itseni lisäksi lomalöhöilyn rytmiä, joka edelleen on päällä. Päivässä ei yksinkertaisesti ole ollut tarpeeksi tunteja, jotta tarvittavat viisi ruokailua ehtisi toteuttaa. Iltapalapainotteiseksi on homma karannut väkisin, ja välipalat jääneet syömättä. Lisäksi kalorimäärät ovat jääneet hyvinkin miinuksen puolelle. Ei hyvä. Asiaa aletaan ajatuksen kanssa korjaamaan, kunhan torstaina alkaa taas työarki, laihduttajalle sopivalla päivärytmillä höystettynä.

Liikuntasuunnitelmaa on hyvä ollut tehdä koko viikoksi kerralla. Tarpeen tullen suunnitelmaa sitten muokkaillaan, mutta jospa sitä päätöksiä valmiiksi tehtyään saisi liikunnankin toteutuksen tasolle? Liikuntakeskukseen löytyy kuukausikortti (löytynyt jo parin vuoden ajan), mutta se sen käyttö.. Voisikohan joku välillä muistutella, että kortti totta tosiaan on tarkoitettu käytettäväksi piirun verran useammin kuin kerran pariin viikkoon? Eilen sen lompakostani taas löysin, ja aloittelin ihan rauhallisesti - venyttelystä löysin itseni ensimmäistä kertaa, ja taidanpa mennä toisenkin kerran. Taipuisuutta ei löydy, ei ollenkaan. Eikä itsekseen tule venyteltyä, ei koskaan. Mutta kun venyttelyn alkulämmittelynkin teki suurilla liikkeillä, niin johan se lämminkin tuli.

Olisikohan täällä joku, joka osaisi kertoa tietämättömälle - kun laihduttajan liikkumisesta on kyse, niin millainen satsi ohjattua liikuntaa kannattaisi viikkoon mahduttaa?

Ajatuksena oli viikkoihin laittaa
- yksi venyttely (Jonka jälkeen alkaisi samassa paikassa mulle sopiva perusjumppa. Onko typerää venytellä ensin, ja jumpata sitten? Vai pitäisikö ne koittaa kääntää toisinpäin?)
- yksi reisien, vatsan ja pepun täsmäjumppa (Missä saan kyllä itselleni ihan täyden hien pintaan. Kunto on tällä neidillä enemmän kuin kohdillaan.. Mutta toisaalta - kaikki tehot irti mitä vaan saadaan, isoja liikkeitä siis.)
- se kolmas.. Hakusessa. Mitä sen kannattais olla? Hikistä? Bodyflowta tai vastaavaa? Auttakaas joku ihmeessä tätä tietämätöntä.

Kalenteriin ostin tähtitarroja, joita aina jumppapäivinä saa liimata näytille. Motivointikeinoista parhain ;)

Huomenna jos ne mittaukset sais aamusta tehtyä, niin hyvä ois! Puntarilla houkuttais mielenkiinnosta käydä, mutta en mie vielä vissiin saa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä ottaisin viikon kolmanneksi tunniksi jonkin hikijumpan tehostamaan rasvanpolttoa.

Tsemppiä projektiin!

MENJA kirjoitti...

Kiitos Fantti neuvosta, on laitettu korvan taakse! Kunhan saa sen pirun kolme x viikossa-asian muutakin kuin ajatuksen tasolle!
Ja blogivierailusta kiitän, vastavuoroisesti olen kyllä tulossa kylään :)

Marika kirjoitti...

Hei, samaa mieltä Fantin kanssa, kyllä laihdutuksessa sellainen hikijumppa on hyvä, kuluu paljon kaloreita :) Toisaalta vaikka kävelykin on hyvä juttu, jos tekee vähän pidemmän lenkin 1-2 tuntia matalalla sykkeellä. Kyllä siinäkin peruskunto kasvaa ja rasvat palaa, vaikkakin hitaammin mutta kuitenkin :)

MENJA kirjoitti...

Marikan neuvo myös laitettu korvan taakse, kun vielä joskus saisi käytyä siellä jumppaamassa enemmän kuin se yksi kerta viikkoon.. Mie en pysty ymmärtämään, mikä siitä lähtemisestä tekee niin kamalan vaikeaa :( Mutta hei, ollaan iloisia edes niistä pienistä liikkumisista, eikä turhaa heitetä minunkaan kirvestä kaivoon :D